MEATBALL SERGHINIO WOOTER / by Atlynn Vrolijk

”IK HOU NIET VAN LABELS PLAATSEN” 

Waar sommige Meatballs zich even achter de oren moesten krabben bij de woorden ‘get naked’, was Serghinio Wooter super professioneel en helemaal in z’n lekkere element. Dit is natuurlijk vanzelfsprekend, want wie voelt zich nou niet op z’n gemak bij een equipe van nieuwsgierige vrouwen bewapend met bloedserieuze vragen over seksualiteit, modelbehavoir en hoe het gesteld is met de gelijkheid van mannen in de modellenwereld? Even een paar belangrijke details over Serghinio; hij is 22 jaar, 1.85m, naast zijn modellenwerk is Serghinio ook danser met als favoriet Waacking en Vogueing én zit zijn Instagram feed vol met super intense, drool worthy selfies. Meer kunnen we niet over hem kwijt want 1: “Laat mensen maar lekker raden wat of wie ik ben”, aldus Serghinio. En 2: We willen gewoon dat jullie ook genieten van ons gesprek.

Als je zou moeten kiezen tussen een carrière als danser en model, waar zou je keuze op vallen? “Dansen zal altijd nummer 1 zijn, maar als persoonlijk einddoel zou ik wel topmodel willen worden. Ze maken me allebei gelukkig, maar als ik echt naar mijn hart luister is de excitement die ik heb wanneer ik een dansshow heb velen malen groter dan voor een shoot.”

Zijn er bepaalde clichés of vooroordelen die mensen over je hebben als model of danser? “Mensen denken dat ik als model en danser aandacht zoek. Ik krijg vaak te horen dat ik perse altijd maar moet freestylen. Als model hoor ik dat ik altijd een foto moet nemen van mezelf of dat ik er goed uit wil zien. Als ik op straat loop, is mijn uiterlijk meteen mijn visitekaartje voor modellenwerk. En als ik weet dat er tijdens een feest of een dansevenement belangrijke mensen aanwezig zijn, dan ga ik inderdaad freestylen. Dat is niet mezelf uitsloven of aandacht zoeken maar meer om te laten zien wat ik kan.”

In welke van deze twee disciplines voel je een grotere druk om succes te behalen? “Toch wel als model, omdat het om jezelf als individu gaat. Als danser sta je achter een artiest, ook al ben je heel bekend. Bij modellenwerk gaat het alleen om Serghinio en dan ben je the main person. Dus daar voel ik vooral die druk om het goed te doen.

Wat zijn de hoogtepunten in zowel je danscarrière als je modellencarrière? “Ik heb gedanst voor MYA, en zat in een videoclip van JoJo die in LA werd geshoot. Daarnaast heb ik binnen twee jaar campagne shoots gedaan voor River Island, Topmen en Boohoo.”

Je bent actief binnen een industrie waar vrouwen aan de top staan. Worden mannen en vrouwen gelijk behandeld in de modellenwereld? “Vrouwen worden serieuzer genomen dan mannen. Er zijn niet zoveel mannelijke modellen, laat staan top-modellen. Die kun je allemaal op 1 hand tellen. Ik heb zelfs geen flauw idee wie dat allemaal zijn, haha. Het is duidelijk dat vrouwen het veel makkelijker maken in de industrie dan mannen.

Dus we moeten wachten op een doorbraak? “Jazeker, die komt er binnenkort!”

En gaan mannen dan ook net zoveel als vrouwen verdienen? “Dat weet ik zelf niet. Vrouwen verdienen drie keer zoveel! Maar ik geloof wel dat er een tijd komt dat mannelijke modellen ook aan de top komen. We moeten gewoon als mannen meer kansen krijgen, ook als donkere modellen. Soms loop ik naar een casting, er wordt al naar me gekeken en krijg ik meteen een ‘no, thank you’. Ze hebben niet eens naar mijn portfolio gekeken en ik word al meteen afgewezen.”

Dus hiermee beweer je eigenlijk dat je gelijk behandeld zou willen worden als vrouwen, toch? “In de modellenwereld wel, ja. It’s 2016!

Voel jij je weleens erdoor geïntimideerd? “Nee, dat niet. Ik heb persoonlijk geen issues gehad met het feit dat mannen anders worden behandeld dan vrouwen. Maar het is niet eerlijk dat mannen minder verdienen dan vrouwen, terwijl we hetzelfde werk doen.”

Daarentegen zijn er in veel andere beroepen genoeg vrouwen die minder verdienen of geen directiefunctie hebben. Wat vindt je daar van? “It’s not fair, maarja, wie ben ik om daar wat over te zeggen. Ik vind gewoon dat vrouwen en mannen gelijke rechten moeten hebben in alles wat ze doen. Je doet hetzelfde werk, je hebt dezelfde doelen dus je mag ook dezelfde eisen stellen.”

Wie is je ‘Man Crush' op dit moment? “Tyson Beckford is wel iemand naar wie ik opkijk. Ik kijk vooral naar wat hij bereikt heeft en hoe hij een stempel heeft gezet voor donkere modellen.”

Heb je meer mannen of vrouwen gedate? “Meer vrouwen. Ik voel wel iets meer voor hun dan mannen.”

Is dat een bewuste keuze? “Ja, het is wel fijner zo. Vooral ook omdat ik iemand ben die later graag kinderen wil.”

Zijn er bepaalde voordelen met het daten van zowel mannen als vrouwen? “Weet ik eigenlijk niet. Ik heb nog nooit relaties gehad met mannen, maar ik voel me wel tot ze aangetrokken. Ik denk dat vrouwen sommige trekjes hebben die ze aantrekkelijker maken dan mannen. Ik hou wel van ‘tomboy-ish’ vrouwen maar ik vind het ook super sexy wanneer ze hakken aandoen en mooie curves hebben. En dat heb je bij mannen niet.”

Wanneer vindt je een vrouw op haar mooist? “Zo natuurlijk mogelijk en niet zozeer op het gebied van make-up. Het spreekt mij heel erg aan als ze een mooie persoonlijkheid heeft. Een leuke lach is ook heel erg belangrijk voor mij.”

Billen of borsten? “Eerste wat in me opkomt is wel borsten. Ik hou daar gewoon van.”

Waar gaat je lul dan echt van hangen? “Iemand die geen beslissing kan nemen. En het klinkt heel cliché maar ik hou niet van jaloezie. Als een meisje rookt dan ben ik ook meteen afgeknapt. Daarentegen vind ik wiet roken wel heel cool, haha. Ik doe het zelf ook dus dat mag.”

Wat is een no-go in bed? “Als je niet schoon bent, haha. Oké, slecht zoenen en geen ritme hebben. En dirty-talk is wel nice, maar ik hoef absoluut geen sm-shit.” 

Je bent dus zelf niet kinky? “Nee, niet echt. Ik hou van nice and slow, dus niet slaan maar bijten kan wel. Ik ben gewoon niet van de harde seks.”

Je mag voor 1 dag een vrouw zijn, wat doe je? “hahaha…Stiletto run!”

Dit mag je even uitleggen…“Heb je het nooit op tv gezien? Het is echt hilarisch om naar te kijken. Misschien zou ik er zelfs goed in zijn ook.”

Heb je een goede relatie met je familie? “Ja, we zijn niet samen opgegroeid maar the love is definitely there. Ik ben zelf bij mijn tante opgegroeid, mijn oudste zus bij mijn oma, mijn jongste zusje bij mijn moeder en mijn tweede zus ook. Ondanks dat houden we wel allemaal ontzettend veel van elkaar.

Weleens spijt gehad van een one-night? “Oh, ja…Cause the thirst was so real toen, haha.”

Wat komt er in je op als je denkt aan feminisme? “Beyoncé, haha!” 

Waarom is Beyoncé een feminist? “Omdat zij erover durft te praten en haar emoties daarover durft te tonen. Ik denk dat zij ervoor gezorgd heeft dat er meer over wordt gesproken.”

En daarvoor was feminisme niet ter discussie? “Jawel, maar niet tot deze mate. Nu is het een heel ding geworden, ook na haar Super Bowl optreden. Ze had het wel eerder over feminisme in haar vorige album, ik vind het tof dat zij altijd voor vrouwen opkomt. Ik heb veel respect voor vrouwen omdat ik tussen alleen maar vrouwen ben opgegroeid en mijn moeder was een alleenstaande ouder. Ik heb veel respect voor wat ze allemaal heeft moeten doorstaan.”

Waarom zien mannen feministen als zeikerige vrouwen? “Ja, maar waarom zeiken vrouwen zogenaamd? Omdat mannen ze zo slecht behandelen..Just be a man en behandel je vrouw als gelijke en met respect.”

Was het moeilijk om je seksualiteit te tonen tegenover je familie? “Ik ben er sinds kort open in geweest. Maybe they have second thoughts about my sexuality, but they love me. Als mensen benieuwd zijn naar mijn sexuality then they can ask and l will give them a straight answer. Ik vind het wel leuk om mensen nieuwsgierig te maken.”

Waarom vindt je het leuk dat mensen maar moeten raden wie of wat je bent? “Weet je, eigenlijk label ik mezelf liever niet. I’m just Serghinio. Ik ben gewoon iemand die op een persoon valt, of het nou een man of een vrouw is. Er gebeuren zoveel nare dingen met mensen die niet volledig zichzelf kunnen zijn. Ik hoef mezelf niet te labelen omdat iemand vindt dat ik op een bepaalde manier moet leven. Het is mijn leven en je moet me accepteren zoals ik ben. It’s 2016! De wereld staat nu al veel meer open betreft seksualiteit en andere dingen, dus wie weet hoe dat over 10 jaar zal zijn.”

 

Photography by Vilain & Gai / Interview by Meda Ntumba / Styling Vilain & Gai / Special thanks to MUA Melitia Wiebers www.iamwiebers.com / Designer pieces by Broemaand Pourtahmasebi