MEATBALL OMAR DAHMANI / by Atlynn Vrolijk

EEN "SUPER DIEP" GESPREK OVER NOTHING BUT VIBES!

We begrijpen het, Omar Dahmani aka 'Onkeltje' houdt van chille vibes. Niets meer, niets minder. Dus voor de geïnteresseerde dames; maak gerust notities over hoe je onze Marrokaanse Meatball aan de haak kunt slaan. Oh, en pluspunten voor als je hem kan connecten met Gucci Mane!

Wat doe jij eigenlijk tegenwoordig? “Vooral veel schrijven. Ik schrijf bij ‘Ballinnn' een paar dagen in de week en ik doe daar ook de eindredactie. Vorig jaar heb ik veel stand-up comedy gedaan.”

Dus je bent ook heel grappig? “Ja, op het podium wel, haha. In real life niet echt.”

Hoe vaak schrijf je een comedy show? “Dat is heel lastig om te schrijven. Je kan niet schrijven zonder het gelijk uit te proberen. Maar aan de andere kant kan je niet alleen maar nieuwe dingen doen wanneer je het uitprobeert, want je weet nog niet of ze goed zijn. Voor een show van 10 minuten heb je minimaal 6 minuten nodig aan goeie grappen. Die verspreid je dan van begin, midden tot eind en daar tussenin kun je die nieuwe grappen uitproberen.”

Oké, serieuze vraag. Billen of borsten? “Sowieso billen! Tieten doen me niet echt iets, die hangen er maar een beetje bij! Billen doen je gelijk denken aan seks. Ik wilt ze dan meteen echt super hard vasthouden. Dat is waarom ik billen chill vind, hahaha. Dit klinkt zo raar.” 

Onder welke omstandigheden ben jij het meest creatief? “Ik moet mezelf eigenlijk een beetje flashen, ik moet die omstandigheden creëren. Als ik muziek maak, dan moeten er gewoon drank, jonko en goeie vrienden zijn. Mooie meisjes helpen ook wel. Voor het schrijven van andere dingen moet je wel heel erg alert zijn en dat vind ik eigenlijk ook helemaal niet leuk om te doen. Je moet dan helemaal alleen zijn en een geconcentreerde vibe creëren.”

Waar haal je die onderwerpen vandaan? “Eigenlijk uit wat ik zelf leuk vind om te checken of doen, en dat zijn hele uiteenlopende dingen.”

Je zegt dat mooie meisjes helpen om in een creatieve vibe te komen. Wat is jouw type dan? “Een wijs man zei ooit: ‘vibes, vibes, vibes’. Die wijze man was R. Kelly, haha. Maar het gaat eigenlijk gewoon om vibes. Ik zag Lauren Verster laast op TV en in dat programma van haar was zij op zoek naar een of andere b**** onder de grond in Frankrijk. Die Lauren is fucking knap, maar zij is heel druk bezig met haar gezichtsuitdrukkingen en whatever. Die andere chick die in een soort van overall onder de grond leeft, was helemaal niet zo knap. Juist omdat ze rustig uitlegde wat ze deed, vond ik haar veel aantrekkelijker dan Lauren die echt heel bewust knap is. Dus het gaat gewoon om de vibe die je uitstraalt, hahah. Ik val op iemand met een chille vibe. 

Bedoel je confidence misschien? “Ja, maar niet misplaatste confidence. En soms is iemand die helemaal niet zo confident is ook gewoon heel sexy.”

Heb jij nog onzekerheden over jezelf? “Ik was altijd heel onzeker over dat ik een beetje dun was. Toen ben ik begonnen met boksen. Nu sta ik tegen fucking grote gasten, maar ik sla ze kapot, haha.”

Had je daardoor ook een grote bek? “Ik heb sowieso wel een grote bek. Los van alles was ik altijd al een praatjesmaker.”

Op twitter had jij gepost dat vrouwen met nep haar geen oprechte bedoelingen hebben. Why? Is dat zo’n grote afknapper? “Ja, nep haar vind ik eigenlijk wel een beetje fucked up, man.”

Dus stel dat je op een geweldige date bent, maar je komt erachter dat ze nep haar heeft. Wat dan?  “Ik kijk dan wel anders naar diegene.”

Maar zeg je er dan ook iets over of ga je dat meisje dan undercover dissen? “Ik heb het dus twee keer gehad. Die eerste was een chille chick en toen kon ik er wel grapjes over maken. Maar bij die tweede was die vibe toch al slecht, ik kreeg hem niet eens omhoog later, haha. Dus dat is een afknapper. Maar ik vind het ook een afknapper wanneer chicks zichzelf een beetje te veel voelen. Ik hou van humble people.”

Wanneer vind jij dat een meisje te veel “feelings” heeft met zichzelf? “In de scene waarin ik me vaak begeef heb je chicks die dan denken dat ze heel wat zijn omdat ze bekende DJ’s hebben geneukt. B****, wie de fuck ben jij?! Ga terug naar de provincie waar je vandaan bent gesleept!”

Wie is op dit moment je ‘Man Crush’? “Ik vind Lil Kleine wel echt een hele mooie jongen, maar ik ben erachter gekomen waarom dat zo is. Ik ging hem laatst interviewen en hij wilde niet op de foto als er geen visagiste was.”

Wie zou je nog meer willen interviewen? “Gucci Mane! Helaas zit hij nu in de gevangenis. Ik vind hem de Tupac van onze tijd. Weet je, eigenlijk zou het interview niet eens ergens over hoeven te gaan. Ik wil dan een jonko met hem roken en een gesprek met hem voeren. Ik wil gewoon met hem chillen!”

Klopt het wat ze zeggen over mannen met grote voeten? “Ik heb geen vergelijkingsmateriaal! Ik hou daar echt niet van. Ik heb echt piemelvrees.” 

Wil je trouwen? “Natuurlijk”

Moet zij ook Moslim zijn? “Nee, maar ze moet wel goed de rol van de vrouw in het leven begrijpen.”

Daarover zijn de meningen wel verschillend… “Ja, de rol van de vrouw is ook heel erg breed. In het westen heb je een soort van vrijgevochten, neoliberale, post-feministische golf. Dat vind ik vaak super ignorant en heel veel vrouwen worden daar uiteindelijk heel erg ongelukkig van. In de Islam is het juist weer het tegenovergestelde. Het wordt in het westen heel erg weggezet als onderdrukking, maar dat vind ik niet. Het gaat juist om vrouwen op een voetstuk plaatsen en ze heel erg speciaal maken. Dus ik zou heel graag met een vrouw trouwen die dat goed begrijpt, daar invulling aan kan geven en mij misschien op nieuwe ideeën kan brengen. Maar diegene ben ik nog niet tegen gekomen.”

Dus je bent wel op zoek naar een serieuze relatie? “Ja, man. Ik ben wel echt klaar om kindjes in iemand te stoppen. Maar ze is moeilijk te vinden.”

Wat is jouw beeld van feminisme? “Ik vind het eigenlijk een beetje seksistisch. Stel je voor dat mannen heel erg voor mannenrechten zouden vechten, dat is toch ook raar? Ik vind één kant verdedigen een rare manier om voor gelijke rechten te vechten.

Maar je begrijpt toch wel dat dat komt omdat de verhoudingen scheef zijn? “Ja, klopt. En het is kut dat dat zo gaat. Maar dat is ook gewoon hoe men er gemiddeld genomen naar kijkt denk ik.”

Zou jij een vrouw dingen opleggen die ze niet mag? “Ik denk dat als je dat moet doen er sowieso iets niet goed is.”

Wat vind je dan van vrouwelijke artiesten die nu meer aan de top komen? “Sommige vind ik heel vet en sommige vind ik heel nep. Ik ben daar heel neutraal in. Ik heb vrouwelijk matties die ik veel meer gangster vind dan velen anderen mannen die ik ken. Die hebben dan ook echt een toffe persoonlijkheid. Dat staat voor mij los van geslacht”

En hoe zit het vrouwen die juist hun vrouwelijkheid en seksualiteit gebruiken? “Ik vind dat echt een lastige vraag. Ik denk dat het sowieso moeilijk is om vrouw te zijn, én om een lekkere vrouw te zijn, én om een vrouwelijke artiest te zijn. Dus het is allemaal moeilijk. Ik vind ook wel dat ze wel echt iets moeten kunnen.”

Klopt de homofobie in de hiphop wereld? “Ik denk dat het wel klopt. Ik snap homofobie wel heel goed eigenlijk. Het is natuurlijk slecht als je mensen gaat uitsluiten of anders gaat behandelen. Maar het is ook een beetje eng, vooral in deze tijd. Er zijn inmiddels al 300000 transgenders en ze nemen toe in mate.”

New York heeft een grote opkomst van homo-rappers, hoe denk jij hierover? “Dat is hetzelfde als met vrouwen die hun seksualiteit gebruiken. Je moet veel meer laten zien dat je wat kunt. Frank Ocean is iemand die wel leuke liedjes kan schrijven dus dan maakt het niet echt meer uit. Ik schrok wel een beetje over wat ik eerst allemaal van hem dacht maar uiteindelijk is het gewoon cool.” 

Oké, laatste vraag. Met wie zou je dochter echt niet thuis mogen komen? “Sowieso met niemand, haha. Echt niet.”

Dat is wel zielig! Dan krijg je ook geen kleinkinderen...“Als ze 35 is, dan mag ze erover nadenken.”

Photography by Vilain & Gai / Interview by Meda Ntumba / Styling Vilain & Gai / Special thanks Groos / New Gents / Augusta Wind / Venour / LGCM