MEATBALL AXEL LINGER / by Atlynn Vrolijk

Dit is wat vrouwen moéten weten over Axel Linger! 

Regel nummer 1: Raak nooit Axel’s ballen onaangekondigd aan. “Ik kan gewoon niet controleren wat mijn next move is. Regel nummer 2: wees creatief wanneer je lingerie draagt en zorg ervoor dat het bordeaux-kleurig is. Axel Linger is artiestenmanager, MC/DJ van NoizBoiz én, volgens zijn Twitterprofiel, een zelfbenoemd “orga mannetje” – wat dat ook mag zijn. Ons mini avontuur met Axel zag er als volgt uit: hitsige panterprint, veel katten, kokosnootolie en chocolade! Ook moesten sommige antwoorden eerst goed doordacht en geanalyseerd worden voordat Axel eenmaal zijn zegje gedaan had, met als resultaat; retelange stiltes!

Billen of borsten? Billen, waarom weet ik niet. Dat is gewoon zo.

Wat vind jij het meest aantrekkelijk aan een vrouw? “Intelligentie, maar het is ook een combinatie van verschillende dingen. Ik zie het als een geheel dus andere plussen kunnen minnen compenseren. Intelligentie is voor mij een cruciaal punt, maar weten wat je kan en wat niet is misschien een nog groter punt. Een vrouw hoeft niet eens super intelligent te zijn, maar wel weten wat haar sterke en zwakke punten zijn. Qua lichaam vind ik het belangrijk dat een vrouw weet hoe ze haar lichaam moet handelen”

Hoe bedoel je? Bedoel je qua verzorging of wat? Dat sowieso. Dat hoef ik niet eens te zeggen. Ik bedoel meer van dat ik soms vrouwen zie met een mooi lichaam, but they don’t own it. 

Wat betekent “owning your body” dan? You know how to carry yourself. Vooral in discotheken zie je dat. Als je een meid ziet met een mooi lichaam maar ze kan niet bewegen, dan ben je al in de loser’s streak voor mij. 

Hoe oud was je toen je je eerste zoen kreeg? Ik was 10. Het was wel spannend. Het was op de bonte avond van werkweek op de basisschool.

Vind JIJ dat je goed in bed bent? Maar dat kan je toch alleen baseren op recensies?

Klopt, maar vind jij dat je goed voor een meisje kan zorgen? I know my way, laat me het maar zo zeggen. Op een schaal van 1 tot 10 zou ik mezelf een 8.2 geven.

Als je tijdens seks een rollenspel zou willen spelen, wat zou het zijn? Ik zou een inbreker willen spelen. Breaking in the house, breaking in that chick, haha. Take everything, haar ook!

IMG_1832.jpg

Wat zijn je meest gevoelige lichaamsdelen behalve daar beneden? Achter mijn oor. Als ik daar aangeraakt word, maak ik ongecontroleerde moves.

Ah, dat is toch schattig? Als je per ongeluk een elleboog wilt, dan wel. Ik had een ex, die ging dat heel de tijd pushen. Ik vertelde haar dat ik dan geen controle heb over wat ik doe, maar ze zei steeds “ja maakt niet uit!”. Toen een keer kwam er een elleboog tegen haar gezicht aan. En ik denk dat ik het ook bij mijn ballen heb. 

Is dat negatief of positief? Ja, hetzelfde. Het is niet altijd gevoelig maar in erectie stand wel. Het is niet persé negatief, ik kan gewoon niet controleren wat mijn next move is. Soms kan aanraken wel, maar dan met beleid.

Ben je een echte romanticus? Nee, tenminste niet opzettelijk. Soms wel. Mijn meest romantische actie was toen ik op ’t podium van het Solar Festival stond met een microfoon. Door mijn liedje heen zei ik gewoon, “Ik hou van mijn toenmalige vriendin”, en het kwam ook op tv.

Heb je onzekerheden over je lichaam? Nee. Ik ben meer van: het is wat het is, dingen hoeven niet echt anders voor mij. Je moet wel van mij weten, ik geef echt geen ene fuck dat ik niet zo lang ben. I don’t care, ik heb zelfs chicks gedate die een kop groter waren dan ik.

Met wie zou je dochter echt niet thuis mogen komen? Een rapper of voetballer. Ik ben zelf allebei geweest and I know how that shit goes down. Ik ben jeugdprof geweest, het moment dat jij besluit om profvoetballer te worden is een cruciaal punt wat je levensstijl als volwassene bepaalt. Het is een met status gedreven wereld, net als bij rappers, of gewoon artiesten in het algemeen. 8 van de 10 zijn een beetje ongeleide projectielen, en dat doe je je dochter niet aan.

Wat zijn je top 5 kledingmerken? Nike, Stone Island, Supreme, Carharrt en Stüssy.

Zijn er bepaalde trends die je hebt toegepast in je eigen stijl? Ik ben niet zo goed in het volgen van trends. Mijn stijl is eigenlijk altijd wel gebaseerd op hiphop, streetwear en soms een vleugje zakelijk. 

Wat zijn de voor- en nadelen van je werk als manager zijnde? De nadelen zijn veel hoofdpijn, weinig slaap en niet altijd de waardering te krijgen die je denkt te verdienen. Daarentegen ben je ook eigen baas, kun je zelf dingen regelen en allerlei privileges hebben.

Wat is het grootste verschil tussen je werk als manager en MC/DJ? Ik ben artiest en ook DJ, daar draait ‘t om jou en als je een manager bent dan niet. Ik denk dat heel veel andere managers daar de fout in gaan door te denken dat alles om hen draait. Maar als je in je managers rol bent, dan gaat het om jouw artiest en jij moet ervoor zorgen dat hij of zij nergens anders aan hoeft te denken.

Waar zie jij jezelf over 10 jaar? In een Caribisch gebied, en af en toe in London en Rotterdam. Internet maakt de wereld kleiner, vliegtuigen ook, dus over 10 a 15 jaar ben ik wel minder in Nederland.

Met welke vrouwelijke artiest zou je willen samenwerken? M.I.A. Haar clips en muziek zijn super creatief. Ze weet het zo goed te verpakken dat het voor de grote groep doorsnee mensen toegankelijk is. Al haar nummers hebben altijd een soort message van een struggle. Zij komt uit een erg onderdrukt volk in Sri Lanka en ze weet dat altijd te verwerken in haar muziek. Het komt ook nog eens op de radio, dus dat vind ik master. Zij heeft een goeie balans tussen verschillende elementen in haar muziek.

Vind jij dat vrouwen gelijk worden behandeld in de muziekindustrie? Nee. Ik denk ook dat gekleurde vrouwen zich harder moeten bewijzen. Daarom heeft iemand als Nicki Minaj het gemaakt omdat ze ook echt goed is, zelfs beter dan veel mannen. Daardoor is ze ook op dat punt gekomen in haar carrière, misschien omdat ze eruit ziet op de manier waarop ze zich presenteert. Als ze met zo’n uiterlijk ook nog eens slecht was, dan zou ze het waarschijnlijk ook niet redden.

Wat zou er moeten veranderen zodat vrouwen meer gelijke kansen kunnen krijgen? It’s just this fucked up world! 

Dat klopt, maar dat betekent niet dat we daar zomaar mee moeten leven toch? Nee, zeker niet, dat moet je ook niet accepteren. Maar het is nou eenmaal zo, snap je. Ik zou willen zien dat iedereen, op welke manier dan ook, dezelfde behandeling zou kunnen krijgen. Of het nou in de muziek is, of gewoon in life.

  Photography by Vilain & Gai / Interview by Meda Ntumba / Production Tiziana Petruzzi / Designer pieces Nada van Dalen & Evan's Menswear

 

Photography by Vilain & Gai / Interview by Meda Ntumba / Production Tiziana Petruzzi / Designer pieces Nada van Dalen & Evan's Menswear