MEATBALL RICO VERHOEVEN / by Atlynn Vrolijk

The struggle is real voor Rico Verhoeven

Rico is huidig wereldkampioen in het zwaargewicht bij GLORY. Tijdens de shoot was hij omsingeld door een stel vrouwen – ahum Vilain & Gai – die hem maar al te graag wilden fotograferen in zijn natural, boxing habitat én halfnaakt én in het roze. Ladies, graag gedaan. Hij geeft zijn seksleven een dikke, vette 10 en hij is voor equal pay in vechtsport! Deze keer geen Meatball die een moment voor zichzelf nodig heeft om met het perfecte antwoord te komen, maar voor de verandering iemand die praat als Brugman.

Wordt je veel herkend? “Ja, best wel.”

Krijg je weleens kinky berichten op social media? “Oh, alsjeblieft zeg. Dat is echt heel veel. Ik krijg vaak foto’s van vrouwen in lingerie en dat ze mij dan zeggen: “ik zou wel een beschuitje met je willen eten, voeg me toe”. Weet je hoe vaak ik die al gehoord heb!”

Ronda Rousey of Holly Holm “Sowieso Ronda. Die Holly Holm vind ik helemaal niks. Ik vind Ronda ook niet echt een 10, maar Holly is totaal niet mijn smaak.”

Billen of borsten? “Billen. Het is mooier en ik vind het een belangrijk deel van een vrouwelijk lichaam.”

Een celebrity met een mooie bil? “Jennifer Lopez”

 Hoe nerveus was je tijdens je eerste keer? “Ik was best wel jong hoor, 13 of 14 ofzo en zij was 16 of 17. Ik wist niet echt wat ik ervan moest verwachten maar het was wel spannend.”

Wat vond je het engst? “Wat er zou gaan gebeuren. Op die leeftijd keek ik ook weleens online om te kijken hoe het nou eigenlijk precies gaat. Dat is iets dat volgens mij elke jonge gast wel doet.”

Hoe tevreden ben je met je huidige seksleven? “Heel tevreden. Het is sowieso een 10, ik ben erg blij met mijn vriendin.

Heb je weleens spijt gehad van one nights? “Ik heb dat meer met zoenen. Ik ben nog nooit in een situatie geweest dat ik het met iemand gedaan heb en daar de volgende dag spijt van heb gehad. Ik bevind me nooit in een positie waarbij ik niet weet wat ik aan het doen ben. Of dat ik iets doe wat ik normaal gesproken nooit zou doen. Ik heb weleens met meiden gezoend en die zie ik dan de volgende dag en dan denk ik “damn, waarom?!”. Maarja, het is wat het is.”

Een jaar geen seks of een jaar geen kickboksen? “Een jaar geen kickboksen. Zo werkt elk persoon, toch? Elke man heeft seks nodig!”

Als je voor een dag een vrouw mocht zijn, wat zou je dan willen doen? “Me sowieso laten neuken, de hele dag gewoon! Hm, en voor de rest is eigenlijk niks interessant voor mij. Wat wil je anders doen?”

Vindt jij gespierde vrouwen sexy? “Tot op een bepaalde hoogte, ja. Geen bodybuilder lichamen, dus gewoon vrouwen die nog mooie lijnen en vormen hebben.”

Vindt jij dat vrouwelijke kickboksers evenveel kansen krijgen als mannen? “Hm, het is moeilijk. Ik denk dat het vrouwen vechten minder interessant is om naar te kijken dan mannen die vechten. Dat is in elke sport zo. Ik vind dat wel een beetje raar. In principe hoort er net zoveel of misschien zelfs meer waardering voor te zijn dan bij mannen. Vrouwen zijn harder dan mannen maar worden gezien als het zachtere geslacht.”

Wat is dan de reden dat vrouwen vechtsport minder populair is? Komt het juist doordat het vrouwen zijn? “Ja, het past eigenlijk niet in het plaatje binnen de maatschappij. Vrouwen horen te verzorgen en horen niet te vechten. Komt ook uit de oertijd, toch?”

En hoe denk jij er zelf over dan? “Voor mij hoeft de vrouw ook niet persé te vechten. Mijn vriendin vecht ook en geeft ook les. Ik vind het wel tof hoe zij dat doet. Kijk maar naar wat Ronda Roussey neerzet. Dat is super bruut! Zelfs binnen de UFC is er maar een handjevol vrouwen die er veel geld mee verdienen, maar ik denk wel dat de tijden een beetje aan het veranderen zijn.”

Met wie mag je dochter echt niet mee thuis komen? “Met een stuk tuig, iemand van de straat. Het moet iemand zijn die netjes kan praten, mij niet een boks geeft en zegt “ey, hoe is ’t ouwe”. Het gaat er mij meer om dat ze gerespecteerd wordt en haarzelf kan blijven. Ik wil niet dat mijn dochter met iemand thuiskomt die haar laat bekeren naar een bepaald geloof bijvoorbeeld. Dat gaat echt niet gebeuren!”

Hoe bereid jij jezelf voor als je een wedstrijd hebt? “Ik kijk veel video’s van mijn tegenstander of van andere kickboks wedstrijden. Ik ben dan serieus bezig en denk dan “hey, deze man probeert mijn brood af te pakken en staat in de weg van mijn droom om voor mijn gezin te zorgen”. Dus dat is mijn motivatie, altijd extra hard werken. Ondanks dat ik twee keer per dag train, ik kom thuis en doe nog een paar oefeningen.”

Hoe ga jij dan met verlies om? “Heel slecht, ik ben een hele slechte verliezer. Ik zit dan echt mezelf in de weg en ik ben dan misschien wel 2 weken niet te genieten. Ik vecht maar een aantal keer per jaar en als ik dan verlies, doet dat voor mij heel veel pijn. Het voelt net alsof ik van mezelf verlies.”

Wat zou er moeten veranderen om meer gender equality in de vechtsport te hebben? “Ik denk dat dat heel moeilijk is. Het is gewoon hoe de maatschappij denkt.”

En daar moeten we maar mee leren leven? “Het is lastig, ik zou me bijvoorbeeld wel inzetten om te helpen dat vrouwen evenveel betaald krijgen. Ik vind het sowieso al knap als iemand in de ring staat dus waarom zouden vrouwen niet net zo veel betaald krijgen als wij?”

Als wij zeggen ‘feminisme’, waar denk je aan? “Vrouwen die hun eigen ding doen, een independent woman die voor zichzelf opkomt, haar eigen mening heeft en ook niet bang is om die uit te spreken.”

Photography by Vilain & Gai / Interview by Meda Ntumba / Styling Vilain & Gai / Special thanks to Leon's Boxing Gym