Photography by Dylan Ray Fenix

Photography by Dylan Ray Fenix

VILAIN & GAI / TATIANA STOUTE & ATLYNN VROLIJK              

VILAIN & GAI is een creatief platform bestaande uit Tatiana Stoute & Atlynn Vrolijk - fotografie, film, styling en art-direction. De nadruk binnen hun werk ligt op het aankaarten van sekseverschillen binnen de huidige beeldcultuur, maar altijd met een knipoog. 

VILAIN & GAI is begonnen met twee uitgangspunten, namelijk FEMINAZI FRIDAY & MEATBALL MONDAY, waarbij een breed scala aan werk is gemaakt. Hiermee wil VILAIN & GAI op een subversieve manier een maatschappelijk en sociaal statement maken over de gelijke behandeling tussen man en vrouw.

Het doel van FEMINAZI FRIDAY is om het feminisme uit het 'grijze-muizen-sfeertje' te halen en voorbij het woord te gaan. We hebben niet een nieuw woord nodig voor feminisme maar sterke inspirerende vrouwen die het woord belichamen. VILAIN & GAI heeft dan ook verschillende bijzondere vrouwen geportretteerd en hen sterk en inspirerend in beeld gebracht, elk op een eigen unieke manier. Voor MEATBALL MONDAY worden bekende en minder bekende mannen uit de populaire cultuur als lustobjecten geportretteerd en bevraagd naar onderwerpen zoals seks, feminisme en gendergelijkheid. Met als doel te spelen met het seksualiseren van de man, áltijd met een vleugje humor.

Behalve FEMINAZI FRIDAY & MEATBALL MONDAY maakt VILAIN & GAI nog veel meer werk. Als Allround-Creatives werken ze aan projecten in samenwerking met diverse opdrachtgevers, met een hoofdtoon in conceptontwikkeling, art-direction, fotografie, video-producties en styling. Subtiel of juist ‘in your face’, als beeldmakers proberen ze altijd te zoeken naar een manier waarop ze hun boodschap over sekseverschillen tussen man en vrouw visueel tot uiting brengen. Dit in combinatie met hun eigen kenmerkende stijl en de knipoog die hier in zit.

Voor vragen en samenwerkingen, neem contact op via info@vilaingai.com